Vandaag wil ik jullie graag voorstellen aan een gloednieuw lid van de Team Confetti familie: Hessel! Ik ken Hessel al meer dan tien jaar (waar blijft de tijd). Hij is een zeer getalenteerd illustrator en hobbykok. Hij is ontzettend grappig, zorgt heel goed voor iedereen van wie hij houdt en woont verdorie altijd in een andere stad dan ik (snif). Ik por hem al heel lang om ook te gaan schrijven voor Team Confetti en nu is hij dan eindelijk gezwicht…
De zeer oplettende kijker kan Hessel al wel kennen van zijn fancy 100-gangen-diners waar ik wel eens over heb geschreven. Eén keer in de zoveel tijd worden Tom en ik in de watten gelegd en wanen we ons in een 3 sterren restaurant, gewoon bij Hessel thuis.
Of misschien ken je hem nog van de mini-festival-vakantie die we vorig jaar vierden? Naast illustrator en kok is Hessel ook een zeer bekwame tent-opzetter. ;)
Tijd om de maestro aan het woord te laten. Veel plezier met het lezen van het allereerste artikel van Hessel op Team Confetti:
♥♥♥
Gastblog door Hessel – Naast mijn werk als docent en illustrator is koken mijn grote passie. Voor mij is er weinig leuker dan een hele dag achter het fornuis staan om ’s avonds een paar fijne gasten nog fijnere gerechten voor te zetten. Ik leg de lat hoog voor mezelf en probeer mezelf steeds te verbeteren door recepten te bestuderen van de beste koks. Ik volgde zelfs een workshop bij de Librije (een aanrader!) om meer te leren over moleculair koken.
Olga en Tom zijn van die fijne gasten, die bij elk gerecht nog enthousiaster reageren. Ze houden zelfs een lijstje bij welk gerecht ze het lekkerst vonden.
Gasten ontvangen en ze lekker eten voorzetten is leuk, maar ook een behoorlijke klus. We hebben het hier niet over samen een bak nasi opentrekken, maar etentjes met minimaal 6 gangen en een amuse bouche vooraf. Al dat werk in de keuken levert meestal een hele plezierige avond op. Maar soms heb je van die gasten die het niet helemaal snappen. Ik kan me echt kapot ergeren aan het gedrag van sommige gasten, of ze nou bij mij eten of samen met mij te gast zijn bij een ander. Niks gooit meer roet in het eten (pun intended) dan gasten die al je harde werk teniet doen met belachelijke uitspraken. Vijf uitspraken die ik nooit meer wil horen van een dinergast:
#1 “Mag ik het zout?”
Je gaat ergens eten. Iemand heeft je uitgenodigd en heeft zijn stinkende best gedaan om lekker voor jou en de andere gasten te koken. Elk gerecht is minutieus voorbereid en perfect op smaak gebracht. De kok heeft (als het goed is) steeds geproefd en kleine aanpassingen gedaan om de smaak zo perfect mogelijk te krijgen. Het gerecht wat nu voor je neus staat is een topprestatie, een gerecht vol subtiele smaaknuances (dat is het idee tenminste). Maar in plaats van een hap te nemen, zonder te proeven, vraag je direct om zout (of nog erger, Maggi). Blijkbaar ga je er vanuit dat het gerecht niet goed op smaak is, een grotere klap in het gezicht kan je een kok niet geven. Als je bij mij komt eten, staat er dus ook geen zout op tafel. En niemand durft er om te vragen. ;)
#2 “Het duurt altijd langer om te bereiden dan om op te eten, haha.”
Klopt. Dat stukje vlees heeft vijf uren op lage temperatuur gegaard en voordat die puree van bloemkool klaar was heb ik zeker zes verschillende handelingen verricht. Dus natuurlijk is het eten eerder op dan dat het bereid is en dat is ook helemaal niet erg. Maar sommige mensen gaan hierin echt te ver. Op tv heb ik wel eens gezien hoe ze ganzen dwangvoer geven met een trechter. Dat ziet er nog appetijtelijker uit dan hoe sommige mensen hun eten zelf naar binnen schrokken. En vervolgens krijg je ook nog een zogenaamd grappige opmerking naar je hoofd, alsof je te weinig hebt gedaan als kok. Als je wil schransen zoek je maar een all-you-can-eat buffet. Dan loop je mij in ieder geval niet tegen het lijf, (tenzij ze spareribs hebben).
#3 “Dit lust ik niet, wat is het eigenlijk?”
Deze ergernis is zo bekend dat er zelfs een spreekwoord voor is. Als ik een etentje geef, dan wil ik mijn gasten juist verassen, door bijzondere ingrediënten te gebruiken of met technieken te werken die een hele andere draai geven aan een bekend recept. Maar je hebt van die mensen, die durven niks te eten wat ze niet direct herkennen. Waarom niet? Ben je echt bang dat het vies is? Denk je nou echt, dat ik jou uitnodig zodat ik je iets voor kan zetten wat ontzettend smerig is? Bedankt voor het vertrouwen hè, top…
#4 “Oh, had ik je niet verteld dat ik dat niet eet?”
Als ik gasten krijg wil ik van te voren weten waar ik rekening mee moet houden. Ik hou er namelijk niet van om voor één iemand een aangepast bordje neer te zetten. Als iemand bijvoorbeeld vegetariër is, dan eet bij mij iedereen vegetarisch. Ik heb een keer gekookt voor zes mensen waarvan er één vegetariër was, één geen kaas en paddenstoelen at en één iemand zwanger was. Dat waren behoorlijk wat beperkingen maar toch ben ik er in geslaagd een mooi menu samen te stellen. MAAR, als je iets niet eet moet je dat wel even laten weten. Ik kan aan jouw hoofd niet zien dat je iets niet mag, kan of wil eten. Niks zo erg als je uren uitsloven in de keuken om vervolgens een portie friet in de frituurpan te moeten gooien voor die ene sukkel die je was vergeten te vertellen dat hij/zij allergisch, zwanger, kieskeurig is.
#5 “Maar ik wil niet kunnen zien wat het geweest is.”
Dit vind ik zo ontzettend hypocriet, maar toch hoor ik het regelmatig. Ik eet vlees en dat vind ik lekker. Maar ik weet ook waar dat vlees vandaan komt. Vlees, dames en heren, komt van een dier (ja echt!). Nou wil ik hier geen hele discussie ontsteken. Maar als je vlees eet, dan heb je daar dus vrede mee. Sterker nog, ik ben van mening dat als je dieren eet je ook bereid moet zijn ze zelf te slachten (wellicht dat ik die mening nog eens in de praktijk kan brengen). Er zijn echter zat mensen die wel vlees eten maar het dier er niet meer in willen herkennen. Dus geen karbonades, spareribs of kippenpootjes en al helemaal geen vis waar de kop nog aan zit. Als je dat niet aan kan, eet dan geen vlees!
♥♥♥
Hessel is illustrator, docent en een heel enthousiaste home cook.
Je kunt zijn illustraties hier bekijken!
Welkom! Ik sluit me helemaal bij je aan!
Welkom bij de club, Hessel! Wat heb je een super leuk eerste artikel geschreven. Hoewel ik zelf verre van een keukenprinses ben, lijkt het me inderdaad niet zo prettig als bovenstaande zaken tegen je gezegd worden wanneer je net een hele dag in de keuken hebt doorgebracht. Ik ben benieuwd wat je nog meer ’to the table’ (ha-ha-ha) brengt in je volgende gastblogs!
Wat leuk! ik vind het zelf ook heerlijk om mensen uit te nodigen en ze dan mooi en lekker eten voor te zetten, met 2 kleine kinderen is er helaas te weinig tijd voor
Wat een leuk artikel! Zelf ben ik helemaal geen keukenprinses, maar toch kan ik me goed vinden in wat je schrijft. Dat van het zout, dat heb ik zelf ook al een paar keer meegemaakt en ik vind dat ronduit onbeleefd. En van dat vegetarisch eten: daarom ben ik flexitariër geworden. Ik eet zo weinig mogelijk vlees (voornamelijk uit gezondheidsredenen, ook al ben ik een grote dierenvriend), maar als ik bij iemand op bezoek ga en die heeft zich enorm uitgesloofd om iets lekkers klaar te maken met vlees, dan eet ik het uit respect en met héél veel smaak op. En daarbij, eerlijk is eerlijk, vlees is soms ook gewoon echt lekker.
Hoi Hessel! :D Ik geloof dat iedereen heel graag een keer bij jou komt eten, het ziet er alleen al prachtig uit!
Ik herken dat wel ja, dat mensen niet eens proeven en dan al om zout vragen :’)
Ik vind je vergelijking met dwangvoedering van ganzen voor ganzenlever (foie gras) heel erg mank gaan. Niks is erger dan dat. Schranzende mensen zijn er niets bij. Zij hebben geen pijn, geen ijzeren buis door hun strottenhoofd. En jij als kok ook niet.
Gelukkig zette ik me er overheen en las ik verder, want bij het herkenbare vlees heb je een supergoed punt!! Ook een grote ergernis van mij!
Hoi Kirst,
Helemaal met je eens hoor, maar ik mag graag een beetje overdrijven.
Heel herkenbaar en helemaal met je eens!!
Hoi Hessel,
fijn om te lezen dat er een nieuw lid is bij team confetti (the more, the merrier) en nog fijner dat het iemand is die dan ook nog eens kan schrijven, illustreren en een grote passie heeft voor koken. Wat wil een mens nog meer? Misschien de gerechtjes eens proeven, haha. Ik hoop dat je andere stukjes even zinneprikkelend zijn als deze. Als kokkin van mijn familie en vrienden kan ik mij zeker vinden in de bovenstaande stukjes. Misschien kan ik er nog aan toevoegen dat je soms mensen hebt die helemaal niets willen eten (of niets lusten…). Dan heb je zo je best gedaan op een taart/cake/gerecht en dan is er altijd wel een zeurkous die zegt “nee, ik hoef niet hoor – dat is niet goed voor mijn lijn.” Ik begrijp best dat mensen graag op hun gewicht willen letten, maar 1) je bent nog geen twintig en je ziet er prima uit en 2) zelfbereidt eten is 10 keer beter dan de kant-en-klare maaltijdsalade die je vervolgens wel weer eet, denk ik dan. Ach ja, misschien moet ik niet zo gepikeerd doen haha. Ik kijk ik ieder geval uit naar meer stukjes :D
Oew, pittig stukje dit, ik ben benieuwd wat je ons nog meer gaat brengen Hessel! Puntje 1 vind ik ook vrij irritant. Ik voeg zelf altijd zo weinig mogelijk tot geen zout toe aan mijn eten, omdat het ronduit ongezond is. Daarnaast ben ik van mening dat een gerecht prima op smaak gebracht kan worden met andere kruiden. Helaas zijn er veel mensen die zoutverslaafd zijn en daarom eten zonder kilo’s zout niet kunnen proeven. Their loss.. Ook puntje 5 is een grote ergenis. Ik ben zelf vegetariër, maar ik erger me wel vaak aan vleeseters die dat soort dingen roepen. Hoezo hypocriet. En een beetje kinds. Iets anders waar ik mij vaak over verwonder zijn mensen die geen vlees, vis of bijvoorbeeld kaas lusten. Alsof je daar geen tientallen variëteiten van hebt.
Hey Hessel, welkom bij de Confetti’s! Olga omschrijft je als de perfecte man, dus dat kan haast alleen maar goed komen ;) En als je mij zo’n moestuin voorzet ben ik al om hoor, die zijn echt verrukkelijk! Deze eerste post is al een fijne binnenkomer, heel herkenbaar en gelukkig maak ik mij volgens mij niet schuldig aan al het bovenstaande. Hoewel ik wel een ‘moeilijke’ eter ben qua intolerantie en bijbehorend ‘dieet’ lust ik bijna alles en kom ik graag een keer bij je eten. Je houdt wel van een uitdaging toch? ;)
This is the most obvious reason why you might want to buy cigarettes online. The price you’re going to pay to buy the same amount of cigarettes online will almost always be cheaper than if you went and bought them in person at a physical store
Cannabis dispensaries come in all shapes and sizes, from small take-home locations to where to buy weed large production and distribution centers.
Leterugendinkwaarhetdieengelvirjouge비아그라 사이트winkwaardiereenboogjousalvind.
This is a paradise for playing. Even if you wander in the desert with weeds, you can't get lost비아그라구매
best online real money casinos best online real money casinos
best online casinos usa best online casinos usa
best online casinos for real money best online casinos for real money
best online casino games best online casino games
best online nj casino best online nj casino
best online casino reviews best online casino reviews
best casino online best casino online real money real money
best real money casino online best real money casino online
beste online casino beste online casino
best usa online casinos best usa online casinos
best nj online casino best nj online casino
best online real money casino best online real money casino
best online casino real money usa best online casino real money usa
best paying online casino best paying online casino
best online casino michigan best online casino michigan
best online casino slots best online casino slots
best online casino welcome bonus best online casino welcome bonus
best online casino usa real money best online casino usa real money
best pay out online casinos best pay out online casinos
the best online casino the best online casino
best usa online casino best usa online casino
best online casino sites best online casino sites
best online roulette casino best online roulette casino
best online casinos that payout usa best online casinos that payout usa
best online casino best online casino pa pa
best online casino payouts best online casino payouts
best real money online casinos best real money online casinos
best online casino to win money best online casino to win money
online casino best online casino best
best online casino nj best online casino nj
best nj online casinos best nj online casinos
best online casino for real money best online casino for real money
best pay out online casino best pay out online casino
best paying online casinos best paying online casinos
best us online casinos best us online casinos
best online casino no deposit sign up bonus best online casino no deposit sign up bonus
best online casino no deposit bonus best online casino no deposit bonus
what is the best online casino for real money what is the best online casino for real money
Online poker is a fun and challenging game that you can play from online poker anywhere with an internet connection.
When it comes to gambling, many people often think of best casinos online luxurious casinos filled with poker tables, slot machines and blackjack tables.
With the popularity of online casinos soaring best real money online casino, playing real money games from your home computer has become far more common than traipsing to a land-based venue on dark and stormy nights.
Online casinos are the perfect place for people who want a more best online casinos exciting and competitive way to play their favorite games.
The United States is the biggest online best online casinos real money gambling market in the world.
best online casino bonus best online casino bonus
When it comes to the world of online casinos, there’s a best online casino real money lot to take in.
There is a reason why casino games have become some of the casino games most popular activities in modern casinos.
Whether you’re an experienced sports bettor or just getting started online sports betting , there are always ways to improve your betting experience.
Online gambling is a booming industry and it’s not going away anytime best casino online soon.
best online casinos that payout best online casinos that payout
It’s almost time to pack your bags and head off to find a bonus your local casino.
The best online slots are the ones that pay out more often best online casino and remain fun at the same time.
best online casino bonuses best online casino bonuses
You might think that with a name like “online casino” best online casino usa these sites would only be accessible from your desktop computer.
I am born for leadership. This is a giant desert burning by existence비아그라구입.
Because there is a higher level. The spring wind시알리스사이트 blew them, making them excited.
Used cars are a great option for many people in Jackson who are looking for a reliable vehicle at a lower cost. Used Cars in Jackson
Used cars in Saint Louis offer a wide variety of options for buyers looking for a reliable and affordable vehicle. Used Cars in Saint Louis
Used cars can be a great way to save money on your next vehicle purchase, and Atlanta has a wide variety of options to choose from. Used Cars in Atlanta
In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis West Coast Cannabis that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions..
A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards……..
A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards……..
Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep……..
One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary…….
Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep……
One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary…….
This is a really good blog. You get good information.
에볼루션바카라
In recent years, the ability to buy weed online has become increasingly popular, especially in places where cannabis is legal. Buying weed online offers several benefits, including convenience, privacy, and a wider selection of products.
One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.
Hello, I read good information. I will be visiting your website often in the future.
에볼루션카지노