Gastblog door Vera – Voor wie mij en/of mijn blog al langer kent is het geen geheim meer: ik heb een (niet zo) lichtelijke obsessie met Amerika. Vorig jaar maakte ik samen met mijn wederhelft een vijf weken lange roadtrip langs de oostkust van de Verenigde Staten en hoe cheesy cliché het ook mag klinken; ik voelde me daar meer thuis dan in ons eigen Nederland. Eindelijk zag ik alles dat ik in mijn hoofd had alszijnde ‘geweldig’, ‘fantastisch’ en ‘het einde’ in het echt. Ik werd (nog meer) verliefd op de landschappen, de cultuur en de mensen. Oh ja, en het eten! Daarom wil ik vandaag een typisch Amerikaans recept (okay niet typisch Amerikaans want dan had er ‘echt’ vlees in gezeten) met jullie delen: Vegetarische Corn Dogs!
Nu hoor ik je denken; wat zijn Corn Dogs?! Kort door de bocht: Hotdogs op een stokje. Maar dan anders. Het ziet er misschien ingewikkeld uit maar het is SUPER makkelijk en ook nog eens mega fancy! En als een waar Amerikaans kindermenu volgt aan het eind van dit artikel ook nog eens een kleine verrassing. Ik zeg: doorlezen!
Benodigdheden (voor 10 Corn Dogs):
- 1 schaaltje vega worstjes (deze bijvoorbeeld)
- 500 ml. zonnebloemolie (om in te frituren)
- 60 gram bloem
- 60 gram maïsmeel
- 1 eetlepel suiker
- 2 theelepels bakpoeder
- 120 ml. melk
- 1 ei
- Zout en peper (en cayennepeper als je van pittig houdt)
- Cakepop-stokjes of saté-prikkers
Bereiding:
Verwarm de zonnebloemolie langzaam op matig vuur in een grote wok (liefst met deksel). Snijd de vega worstjes door midden en prik een cakepop-stokje of saté-prikker in de platte kant van het worstje. Leg ze dan even weg.
Doe de bloem, maïsmeel, suiker en bakpoeder in een grote kom. Voeg naar smaak zout en peper (en eventueel cayennepeper) toe. Je kunt de bloem en het maïsmeel eerst zeven om klontjes te voorkomen.
Kluts in een andere kom het ei en de melk goed door elkaar.
Meng vervolgens het eiermengsel met een spatel door de bloem-bende die je in de andere kom hebt gemaakt.
Nu komt het leuke deel! Dip de worstjes op een stokje één voor één in het beslag (het kan handig zijn om hiervoor het beslag in een maatbeker te doen of in iets anders wat hoog en smal is) en leg ze (voorzichtig!) in groepjes van twee of drie in de wok met hete olie.
Ziet ze gaon! Frituur je Corn Dogs tot ze mooi goudbruin zijn (ongeveer twee tot drie minuten). Haal ze vervolgens met een tang uit de wok en laat ze uitlekken op een bord met keukenpapier.
Een laatste moederlijke waarschuwing: pas op met frituren! Zeker op open vuur! Gebruik bij voorkeur een pan/wok met deksel en zorg dat de olie niet te hoog in de pan staat zodat de vlam er niet in kan slaan. Wees voorzichtig met jezelf!
De Corn Dogs zijn super lekker met chilisaus. Eet ze als snack of serveer ze als maaltijd met bijvoorbeeld coleslaw en gebakken aardappeltjes.
Je kunt dit recept natuurlijk ook met gewone knakworsten maken die je halveert. Of voor de echt luie mensen: met cocktailworstjes. Maar aangezien ik het idee om minder vlees te eten toejuich en deze vega worstjes in mijn opinie ook nog eens véél lekkerder zijn dan worstjes van vlees (al is het alleen al maar omdat er geen schuldgevoel aan vastplakt) is het recept vegetarisch!
Kindermenutje op? Dan volgt nu de verrassing! Want wie heeft gezegd dat je niet met je eten mag spelen? Dat is zóóóó jaren ’90! Aangezien ik een groot voorstander ben van ‘unsuccessful adulting’ (iets waar Olga hier al eerder over geschreven heeft) kunnen jullie de poten, oren en neuzen die je op de eerste afbeelding van dit artikel hebt gezien hier als DIY kit downloaden en jullie eigen ‘Corn Dogs’ knutselen. Lang leven het eeuwig levende innerlijke kind! Have fun!
☆☆☆
Vera blogt één keer in de vier weken voor teamconfetti.nl. Ze is illustrator, allround mooie dingen maakster en ze heeft haar eigen label: Franje Design!
Ik kan niet wachten om ze een keer te maken! Die bééntjes! Hilarisch!
Haha, wat een grappig idee. Ik heb zelf nog nooit een corndog gegeten, maar moet altijd denken aan the Princess Of Diaries, waar de koningin van ..ja hoe heette dat land ookalweer.. zo’n corndog ging eten. Leuk idee om het vega te maken (en natuurlijk fantastisch geillustreerd).
Je illustraties zijn weer super :D. Die zou ik er zo er bij plakken (als ik corndog mocht lusten dan). Misschien aan iets anders toevoegen. Een frikandel bijvoorbeeld.
Mjam! Ze zien er heerlijk uit!
Dat ziet er lekker uit :o
Dit stond nog op mijn lijstje om een keer te maken! Bedankt voor het recept :)
Ik ken dit fenomeen dus echt totaal niet! Maar het ziet er heel leuk uit. Bijna te lief om op te eten ;)
Wat een mooie foto’s ook zeg! Ik vind het zo moeilijk om eten mooi op de foto te krijgen.
Oh, die ziet er zo lekker uit!
Pingback: You know it used to be mad love | het dagboek van een zeventienjarig meisje | Run Away Isabella
HAHA!!
ik heb deze ook gemaakt maar dan met maizena…ECHT
HELEMAAL mislukt!!!!! :) doe dat vooral niet
See how many reasons to rush for benefits. Stir with organs on ice시알리스부작용.
The blooming bud is an infinite spring breeze. It is worth ice, listen to them비아그라.
The original quality will not disappear in life비아그라 처방.
This is a really good blog. You get good information.
에볼루션바카라
One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.
In recent years, the ability to buy weed online has become increasingly popular, especially in places where cannabis is legal. Buying weed online offers several benefits, including convenience, privacy, and a wider selection of products.
Hello, I read good information. I will be visiting your website often in the future.
에볼루션카지노